Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

На море в Южна Италия – Пулия

Почивки в Пулия

Днес ще ви разкажа за нашата лятна почивка в Южна Италия – Пулия, която се състоя през юни 2023 година.

Отдавна си мечтаем да отидем на море в Италия и по-точно в Южна Италия и да отседнем в областта Пулия. За Пулия може да се пише до утре.

Това е една изключително пленителна област от Южна Италия.
Днес ще се опитам да дам повече информация за море в Пулия и да ви помогна да отсеете най-добрата от всички оферти за Пулия.
Ние пътувахме организирано с чартърен полет. Не за първи път пътуваме по този начин и ни хареса.

Освен море в Пулия ние направихме избор от няколко допълнителни екскурзии, с които посетихме Бари, Полиняно а маре, Алберобело, Локоротондо, Матера, а хотела ни беше в Кастеланета Марина. Като за тях ще има отделни публикации и разкази.

Почивки на море в Италия – хотели, пакети за почивка и екскурзии в Пулия

Когато става дума за почивка на море, ще си позволя да ви дам един много важен съвет, който важи за всяка дестинация, а за Южна Италия е особено важно.
Направете предварително проучване преди да изберете хотел.


Избирайте хотел в Южна Италия, който да има опция за собствени чадър и шезлонг на плажа, защото цената на чадър и шезлонг на плажа варират от 15 до 20 евро на ден. Друг важен фактор е дали ви се предлага изхранване. Препоръчвам да изберете хотел с добри отзиви за кухнята си.

Да, в Италия навсякъде е вкусно, но е друго, когато има разнообразие и избор на храна. Доброто обслужване и включването истинско кафе на закуска, не говоря за шварц или кафе от машина, за нас са водещ фактор в избора на хотел, особено ако си с деца. Първоначално се бяхме спрели на малко по-бюджетен хотел в Кастеланета Марина, обаче в последствие се случи така, че ни настаниха в хотел Тикос, което беше супер. Двата хотела нямат база за сравнение.

Не мога да кажа нищо лошо за Тикос, храната на закуска и вечеря беше толкова вкусна и разнообразна, традиционна, с месни продукти, морски дарове, риба, антипасти, плодове, десерти и вино, хубаво южно италианско вино.

Всичко това прави почивката в Пулия наистина незабравима

Смело заявявам, че вечерите с нашите познати от групата, са едни от запомнящите, забавни и приятни вечери, които сме имали по време на пътувания. Събрахме се все хора ценители на вкусната храна, хубавото вино, пътешествията и дългите разговори. Отваряхме ресторанта и го затваряхме с най-положителния персонал на света. За първи път видяхме сервитьори, които пеят докато работят, винаги усмихнати, зареждащи с положителната си енергия. Тук е момента да вмъкна, че южноиталианците са изключително усмихнати, приветливи и положителни. Поздравяват постоянно и се усмихват, след една седмица сред толкова усмихнати и положителни хора и ние станахме неусетно такива, не че не сме, но средата е важна.


Ако имате въпроси свързано с хотела, пътуването или се сетите за нещо, което съм пропуснала да опиша, пишете ни в социалните мрежи.

Тук е страницата ни във фейсбук, а тук е профила ни в инстаграм.

Море в Пулия

Както споменах ние бяхме в Кастеланета Марина, морето, което обгражда този район е Йонийско море. Това море е наша слабост. Може да прочетете разказите ни за Закинтос, Корфу, а скоро и Лефкада.

Морето е спокойно и чисто, плажа е с фин пясък, а ивицата километрична.

Има повече свободна зона, отколкото платена. Хотелите на т.нар. първа линия, не са на плажа, а ги дели улица от плажа. На плажа няма бетон и стотици барове. Има, но не са толкова концентрирани.  Морето в Пулия е отличен избор за почивка със семейството, особено в спокойни градчета като Кастеланета Марина. Споменах, че хотела ни разполагаше с охраняем плаж, чадъри и шезлонги. Практиката е за всяка стая си има предвидени чадър и два шезлонга, като ви записват и показват къде са вашите и през целия престои ползвате само тях. Няма никой да ви го вземе или няма нужда да ставате рано, за да запазвате чадър и шезлонг, вие си имате и те ви чакат.

Това ни хареса, защото наистина тези детайли правят престоя уреден и спокоен.

Има много оферти за Пулия, вие ще си прецените коя е за вас. Просто искам да ви споделя, че трябва внимателно да прочетете и проверите информацията.
Пак казвам, пишете ни ако изникнат въпроси, ще съдействаме.

Очаквайте скоро и останалите публикации и разкази от Пулия.

Оставете коментар