Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Пратера във Виена

Пратер

Идва редът и на неподправени, екстремни, и шантави емоции.

Отидохме до Пратера още в ранния следобед. Имахме среща с групата и екскурзовода ни в центъра, а по-късно на самия Пратер, защото именно от него се потегля за България. Ние дойдохме по-рано. Обиколихме го обстойно.

Въпреки, че отстрани изглеждаше изключително красиво ние не сме фенове на екстремните преживявания, затова и не се качихме никъде. Но съм сигурна, че много от вас ще си изкарат страхотно в Пратера. Определено точното място за екстремни преживявания.

Само при вида на някой от тях и гледката какво се случва с хората, буквално ми ставаше лошо.

Пратера – история

За пръв път местността, където днес се намира парка, се споменава в документи от 1162 г., с които Фридрих I дава земята на благородническата фамилия де Прато. Близо 150 години след това терена има различни собственици, но през 1560 година той е купен от император Максимилиан II и е превърнат в ловен парк, за да реши проблема с бракониерството.

Едва на 7 април 1766 г. той отново е отворен за обществеността от император Йозеф II.

Виенското колело

Най-известната атракция в Пратера безспорно е високото 65 метра Виенското колело, създадено през 1896 г.

Следват всякакви атракциони.

Това е черната мамба.

Височината е десетки метри.  Върти с висока скорост.

Има няколко къщи на ужасите, но тази определено ме впечатли със сменящите се образи на картините.

Тук можете да хапнете типични свински джолани сготвени в бира.

Всякакви сладки изкушения и забавления. Пратера определено не бива да се пропуска и си заслужава да се види на живо. А за по-екстремните от вас и да се пробват някои от атракцийте му.

Посетете Виена – един изключителен град, където има какво да се види. Няма да крия, аз останах очарована. И нямам никакво съмнение, че някой ден отново ще се върна там. Разказите ми за Виена може да прочетете: първа част – тук, а втора тук. Ако ви е интересно какво се намира в Съкровищницата на Хабсбургите намираща се във Виена – тук.

Оставете коментар