Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Адриатическа приказка: Тиват – Черна гора

Град Тиват, Черна гора

Адриатическата ни приказка продължава с още едно местенце, което впечатлява. Впечатлява със стил, лукс, класа, чистота, подреденост, накрая, но не и на последно място с красота. Посетихме град Тиват, той е разположен в Которския залив, в близост до самия град Котор. Този луксозен курорт ще разкрие пред вас една картинка, която по нищо не отстъпва на Монако.

За Тиват:

По времето, в което Черна гора е била част от Югославия, най-вече по тоталитарно време, град Тиват е бил забранен за достъп на обикновените хора. Тиват разполага с летище и е пристанищен град, тогава е бил и град само за военни. След промените през последните години, един канадски милиардер се влюбил в града и казал, че ще го направи като Монако. От тогава “златният човек” инвестира милиарди в града и комплекса с яхтите.

Комплекса е невероятен.

Разходка из Тиват

Ако лукса, бутиците и тузарщината ви харесват, то и това яхтено пристанище ще ви хареса. Видяхме яхти са милиони. По принцип е забранено да се снимат частните яхти.

Комплекса разполага с бутици, ресторанти и кафета. Ако желаете да пиете кафе, може спокойно да седнете и да се насладите на гледките. За разлика от нашите “скъпи” курорти, кафето по заведенията в Тиват варираше от 0.5 евро до 1,5 евро. Имайте в предвид, че валутата на Черна гора е евро и за тях 1 евро е като за нас 1лв.

Накрая на яхтената алея има музей, който можете да посетите.

Лично мен тези неща не ме впечатляват особено, предпочитам да видя архитектура, да науча история, култура.  Впечатлих се от чистотата на водата до яхтите, рибки плуваха и се виждаха.

Много чиста вода.

Около Тиват има плажове, на които можете да се отпуснете.

Имахме 2 часа в Тиват, за мен това време беше много, защото както написах яхтите не ме вълнуват толкова, колкото историята…но разни хора, разни идеали! Не пропуснахме да си направим няколко снимки на фона на яхтите.

За финал

Питам се, кога ли в България ще има подобна инвестиция, и наистина да видим подобен комплекс, персонала беше впечатляващ.

Ако искате да проследите с нас цялото ни приключение от нашата Адриатическа приказка – тук.

Може да разгледате с нас какво да опитате когато сте в Истанбул тук.
Ако искате да дойдете заедно с нас на разходка по прекрасното езеро Комо тук.Елате с нас да опознаете изключителната галерия Уфици във Флоренция тук.Ако сте любители на виното вашетомясто е тук.

Оставете коментар